Nemesis angajeaza programator ! Asteptam CV-uri la .
APACHE = Apache este un server HTTP de tip open source, ce a jucat si joaca un rol important in dezvoltarea webului, fiind folosit in prezent in circa 50% din paginile web. Este un server web cu o contribuie notabila la dezvoltatea Internetului (world wide web) si a reprezentat prima alternativa viabila la Netscape Communications Corporation, evoluand rapid in functionalitate si performanta, ca un rival competitiv pentru alte servere web bazate pe Unix. Cuvantul apache  vine de la numele tribului de amerindieni numiti apasi.
HDD = Hard Disk, in romana "discul dur", este un dispozitiv electronic-mecanic pentru stocarea sau memorarea nevolatila (permanenta) a datelor. Stocarea datelor se face pe o suprafata magnetica dispusa pe platane rotunde metalice rigide (dure). In general discurile dure sunt utilizate ca suport de stocare extern, principal pentru servere si calculatoare personale, dar si pentru anumite aparate electronice (playere si recordere DVD, playere MP3). Daca la inceputuri capacitatea unui disc dur nu depasea 20 megaocteti (MO) = 20 megabait (MB), astazi (2009) un disc dur obisnuit de 2 1/2 toli poate depasi 1 teraoctet (TO) = 1 terabait (TB).
HTML = HyperText Markup Language (HTML) este un limbaj de marcare utilizat pentru crearea paginilor web ce pot fi afisate intr-un browser (sau navigator). Scopul HTML este mai degraba de prezentare a informatiilor – paragrafe, fonturi, tabele, decat de descriere a semanticii documentului. HTML furnizeaza mijloacele prin care continutul unui document poate fi adnotat cu diverse tipuri de metadate si indicatii de redare.
PHP = PHP este un limbaj de programare. Numele PHP provine din limba engleza si este un acronim recursiv : Php: Hypertext Preprocessor. Folosit initial pentru a produce pagini web dinamice, este folosit pe scara larga in dezvoltarea paginilor si aplicatiilor web. Se foloseste in principal inglobat in codul HTML, dar incepand de la versiunea 4.3.0 se poate folosi si in mod "linie de comanda" (CLI), permitand crearea de aplicatii independente. Este unul din cele mai importante limbaje de programare web open-source si server-side, existand versiuni disponibile pentru majoritatea web serverelor si pentru toate sistemele de operare. Conform statisticilor este instalat pe 20 de milioane de situri web si pe 1 milion de servere web. Este disponibil sub Licenta PHP si Free Software Foundation il considera a fi un software liber.
Initial, limbajul a fost dezvoltat de inventatorul sau, Rasmus Lerdorf. Odata cu cresterea numarului de utilizatori, dezvoltarea a fost preluata de o noua entitate, numita The PHP Group (Grupul PHP).
SEM = "Search Engine Marketing" - Este o forma de marketing pe Internet, care urmareste sa promoveze site-uri prin cresterea vizibilitatii acestora in paginile de rezultat ale motoarelor de cautare. Aceasta tehnica include plasari platite si publicitate contextuala.
SEO = „Search Engine Optimization” (SEO, in romana optimizare pentru motoare de cautare) este o subcategorie a marketing-ului online, practica aparuta in anul 1990, odata cu aparitia primelor site-uri pe Internet, si care reprezinta totalitatea tehnicilor prin care un site web este adus la o forma in care este propulsat mai sus in lista de rezultate date de un motor de cautare pentru diverse cuvinte-cheie. Cu timpul, optimizarea unei pagini web a unui site a devenit un serviciu oferit de unele companii si/sau corporatii.
Copyright © 2018 nemesisĀ® media srl. Toate drepturile sunt rezervate. Ne ocupam si cu Airsoft.
Loading